Den dömda kvinnan har vid två tillfällen planerat att döda mannen. Foto: Oskar Jönsson

Man skottskadad på Kungsholmen – allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En person har anhållits misstänkt för anstiftan till försök till mord efter skottlossningen på Kungsholmen på fredagsmorgonen. En man skottskadades inomhus och enligt Karolinska universitetssjukhuset är läget för mannen allvarligt men stabilt. Polisen uppger att händelsen inte har ”någon känd koppling till nyligen inträffade våldsbrott och behandlas som en isolerad händelse”.

Larmet om skottlossningen kom vid 09-tiden på fredagmorgonen. En man i 50-årsåldern var skjuten på Kungsholmen i centrala Stockholm. Senare på förmiddagen såg SVT:s reportrar på plats en kvinna föras in i en polisbil.

– Skottlossningen har skett inomhus och vi har en pågående insats, säger Anna Westberg vid polisens ledningscentral strax efter händelsen.

Vid lunchtid uppgav Åklagarmyndigheten att en person anhållits misstänkt för anstiftan till försök till mord.

Flera polispatruller och ambulanser fanns på platsen vid Norr Mälarstrand. Ett vittne uppgav för SVT:s reporter på plats att man såg en person som låg skadad på marken sedan föras bort med ambulans. Karolinska Universitetssjukhuset i Solna uppgav på eftermiddagen att läget för den skadade mannen var allvarligt men stabilt.

Isolerad händelse

– Vi hanterar det här i nuläget som en isolerad händelse utan kända kopplingar till andra nyligen inträffade våldsbrott eller kriminella nätverk, säger Anna Westberg.

Vid halv tolv uppgav polisen att de tagit in flera personer till förhör och händelsen utreds som försök till mord.

Enligt uppgifter till SVT har mannen haft en tvist inom familjen som nyligen avgjordes i domstol.

Den dömda kvinnan har vid två tillfällen planerat att döda mannen. Foto: Oskar Jönsson

Larm om skottlossning

– Vi genomför nu dörrknackning och ska göra teknisk undersökning. Vi jobbar nu med att försöka gripa gärningspersonen eller personerna, säger Anna Westberg.

Finns det några vittnen?

– Det vi har nu är samtal som kom in vid nio-tiden att folk hörde skott, och ganska snart kunde vi konstatera att det fanns en person skadad.

”Jag hörde skott”

En granne berättar för SVT om skottlossningen.

– Jag hörde skott och någon som ropade på hjälp. Nu har polisen sagt att vi inte får gå ut, så vi sitter här och avvaktar.

En kvinna som jobbar på ett kontor i närheten berättar hur det såg ut när hon kom till platsen.

– När jag kom till jobbet var det avspärrningar och polis och ambulans. Jag gick och satte mig på ett kafé för jag kom inte till jobbet, säger kvinnan som vill vara anonym.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.