Den skjuten mannen var vaken och talbar när han hittades. Foto: Blåljusbilder

Polis hittade skottskadad man i Farsta – platsen avspärrad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hittat en skottskadad man i Farsta. En trolig brottsplats spärrades av och polisen har genomfört en teknisk undersökning.

Mannen hittades strax före klockan 22 på tisdagskvällen vid ett område med flerbostadshus i Farsta i södra Stockholm.

– Det är en patrull som träffat på en skottskadad man utomhus. Just nu försöker vi ta reda på vad som har hänt, sade Towe Hägg, presstalesperson vid polisen.

Enligt Towe Hägg var mannen vaken och talbar, men hon vill inte säga något mer om hans skador. Mannen är förd med ambulans till sjukhus.

Ingen frihetsberövad

En trolig brottsplats spärrades av för teknisk undersökning och polisen genomförde dörrknackning i området. Polis var även på plats med hundpatrull. Klockan 01.21 hade polisen avslutat den tekniska undersökningen och arbetet på plats.

Under natten har ärendet lämnats över till grova brott och det finns fortfarande ingen misstänkt frihetsberövad. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord alternativ dråp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.