Ungdomar i Stockholms tunnelbana. Foto: TT

Skriv till oss om vad ni tycker om barn och ungas språkbruk

Publicerad

Anmälningarna om kränkningar i skolmiljö ökar. På en skola i Stockholm utbildas eleverna i hur man undviker ett grovt språk. Eleverna själva skyller det dåliga språkbruket på sociala medier. Vad tycker ni om barn och ungas språkbruk? Under torsdagen kunde man ventilera sina åsikter om språkbruk.

SVT rapporterade · Språkbruk bland barn

09.58
Barns språkbruk är ett resultat av vuxnas språkbruk för någonstans har de ju lärt sig.....-eller?!!
10.01
Ny generationer vuxna som skickar barnen för att spela skit spel i stället för att umgås
10.01
Är väl bara att konstatera att på en hockeyplan så hör man barn så unga som 10 år kalla varandra för både det ena och det andra
10.01
Om man lyssnar på språket i låtarna P3 spelar behöver man ej bli förvånad över hur ungdomar gapar. Man upphöjer alltid de värsta kriminella i musiken och deras sångtexter.
10.08
Det grova språkbruket är naturligtvis oacceptabelt. Att det är personalens ansvar att åtgärda problemet är också självklart.
Tomas
10.10
Tyvärr. Att skriva här fungerar inte då ni censurerar efter er egen uppfattning. Jag är uppriktigt ledsen över att vi har det så nu i vårt land
/Anders 62år och arbetat tidigare med brottsförebyggande
Du får gärna skriva dina åsikter. När det kommer till åsikter censurerar vi sällan. Så länge det inte är förtal, hets mot folkgrupp, är av rasistisk karaktär eller förolämpar någon.
Vänligen
10.10
Varje generation förutspår den nästkommande generationens förfall. Farhågorna om språkets dekadens är lika gamla som språket självt
10.13
Eftersom samhället lär barnen att de kan göra va dem vill/säga va de vill och bete sig hur dem vill så är det inte konstigt att det inte finns någon respekt kvar hos unga till både föräldrar men också mot lärare! De unga måste lära sig vad respekt och auktoritet är.
10.15
Så kallade sociala medier blir allt mer antisociala medier. Varför ska lågstadiebarn överhuvudtaget vara där? Våra barn är ännu för små, men de ska inte ha någon mobil eller dylikt före högstadiet. De har ett helt liv på sig att lära sig det, det är inte så förtvivlat bråttom.
10.16
Jag tror att unga gör som de ser vuxna göra... några av de vidrigaste kommentarerna på tex internet är skrivna av vuxna. Vuxna gör och unga tar efter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer