Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Långa trafikköer har uppstått efter slukhål på E4:an norr om Stockholm. Foto: Sanna Lüning/SVT

Slukhål på E4 norr om Stockholm – körfält stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

Ett slukhål på E4:an norr om Stockholm i riktning mot Arlanda orsakade under fredagen stora störningar i trafiken. Två körfält fick stängas av i norrgående riktning och Trafikverkets personal har jobbat med att fylla igen hålet.

Slukhålet, i höjd med Tureberg, ska ha uppstått under fredagsmorgonen.

– Det är ett slukhål på 1x1 meter. Det verkar hyfsat djupt men har inte fått några exakta mått, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.

Det är ännu oklart vad som orsakat slukhålet. Enligt Bengt Olsson brukar det oftast bero på skyfall som tryckt bort massorna under vägen, eller någon form av vattenledning som sprungit läck och tryckt på under asfalten.

Slukhålet ska vara reparerat vid klockan 13

Trafikverkets personal jobbade under förmiddagen på att fylla igen och asfaltera hålet. Enligt Trafikverkets tidigare prognos skulle problemet vara löst till klockan tio men först vid klockan 13 ska det ha blivit klart.

Två norrgående körfält stängdes, medan ett hölls öppet, vilket orsakade en vilket skapade en del köer.

– Det är alltid mycket trafik på den där sträckan på väg mot Arlanda, säger Katarina Wolffram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.