Lugnande eller störande? Lyssna på xylofonen i klippet. Foto: Lisa Liljefors

Slutplinkat – nu ska jättexylofonen väck från Hammarby sjöstad

Publicerad

Anmälningar om störande ljud har inkommit till Stockholms stad från boende i Hammarby sjöstad, anledningen – en stor xylofon.

Xylofonen har sedan i somras funnits på en lekplats i kvarteret Påsen tillgänglig för barn och förbipasserande att spela en trudilutt. Södermalms stadsdelsförvaltning och exploateringskontoret har sedan dess mottagit ett antal klagomål från grannar som tröttnat på plonkandet. Nu har staden beslutat att förflytta xylofonen, något som Mitti var först med att rapportera tidigare i veckan.

– Vi vill naturligtvis att xylofonen ska kunna återanvändas om den inte passar på den nuvarande platsen. Vi har fått en del förslag som vi tittar på men som måste undersökas innan ett beslut kommer fattas. Men det kommer inte vara där husen ligger så tätt, snarare i en större park eller liknande, säger Rolf Lundqvist, enhetschef för byggprojektledningen på exploateringskontoret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.