Den väntade snön kan leda till halka och köer i trafiken. Arkivbild. Foto: SVT

SMHI varnar för snöfall – kan påverka trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Ett tjugotal avåkningar på vägarna och bilar som kört in i varandra i morgonens snöväder. Stockholmspolisen och räddningstjänsten har under morgonen hanterat en stor mängd trafikolyckor på samtliga motorvägar.

– I Huddinge vid E4 i Vårby körde ett tiotal bilar in i varandra, men det var ingen som fick allvarliga personskador, säger Lennar Meyer, vakthavande befäl Södertörns brandförsvar.

Under dagen väntas snöfall i östra Svealand som tidvis kan bli ymnigt och medföra trafikproblem. Därför har SMHI utfärdat en gul varning för bland annat Stockholms län.

Enligt SMHI väntas ett snöfall röra sig in från sydväst över delar av östra Svealand på måndagsmorgonen. Snöfallet kan ge 4-9 cm snö innan det på eftermiddagen börjar röra sig österut och samtidigt få inslag av regn.

Det här kan innebära att trafik kommer gå långsammare på grund av halka, snömodd och dålig sikt. Det finns också risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken.

Den gula varningen gäller mellan kl 8 och 16 på måndagen men SMHI skriver att det finns en viss osäkerhet kring hur snabbt snöfallet övergår i regn och hur långt in på eftermiddagen det kan ge konsekvenser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.