Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Ann Sehlin/SVT

Snöoväder i Stockholms län – SL uppmanar resenärer att vara ute i god tid

Uppdaterad
Publicerad

Den orangea varning som utfärdades av SMHI på tisdagen ligger kvar för de östra delarna av Stockholms län under onsdagsmorgonen. Det blåsiga och snöiga vädret kan påverka bil- och kollektivtrafiken och SL uppmanar resenärer att vara ute i god tid. Totalt är ett femtiotal busslinjer inställda.

Det snöoväder som drog in över Stockholm under tisdagen ligger på onsdagsmorgonen kvar över delar av länet och påverkar väg- och tågtrafiken. Trafikverket varnar för förseningar inom buss, tåg och flygtrafik samt inställda avgångar, och rekommenderar de som kan att arbeta hemifrån under onsdagen.

Varningen gäller hela vägen från Norrtälje ner över Stockholms innerstad till Nynäshamn och är gäller fram till klockan 12 onsdag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Ebba Nilsonne, SVT

Inställda busslinjer Nacka och Värmdö

Hårdast drabbat av vädret är Nacka och Värmdö där samtliga busslinjer ställts in tills vidare under onsdagsmorgonen. Stomlinjerna 471-474 är de enda som kör. Det finns ingen prognos för när busstrafiken åter kan vara igång som vanligt.

– Området är extra utsatt eftersom väghållarna har svårt med snöröjning och halkbekämpning, och det påverkar väldigt många resenärer, säger Andreas Strömberg på SL:s presstjänst.

Störningarna i busstrafiken beskrivs av SL som väldigt stora, och minst ett hundratal busslinjer har ställts in. I området Huddinge,Botkyrka och Söderort är alla busslinjer inställda.

Resenärer som åker kollektivt uppmanas att vara ute i god tid eftersom vädret gör att resan tar längre tid och att det kan bli snabba ändringar i trafiken.

– Själva motorn i lågtrycket har skjutit österut men vi har fortsatt kraftiga snöbyar i östra Svealand. Mest intensivt är det över Roslagen. Men även Gotland berörs av snöbyar, säger SVT:s meteorolog Marcus Sjöstedt.

– Det snöar allra intensivast just nu. Det kommer snöa på fram till lunch och sedan börja lugna ner sig under eftermiddagen.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.