Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör varför avdelningen behövs – Ewa Börjesson, verksamhetschef på Karolinska sjukhuset förklarar. Foto: SVT

Ny vårdavdelning ska avlasta akuten

Uppdaterad
Publicerad

Karolinska sjukhuset i Huddinge har inför sommaren öppnat en extra avdelning med tolv nya vårdplatser för att möta det förväntade patientbehovet. Avdelningen ska främst avlasta akuten.

I veckan har avdelningen öppnat och den ska vara igång hela sommaren. Avdelningen ska göra att de med vårdbehov men som kan flyttas ska läggas in på den nya avdelningen så att de med störst behov får stanna kvar på ordinarie avdelning.

– Sommaren är speciell på så sätt att stor del av vår personal behöver semester samtidigt som vi behöver ge nästan lika mycket vård som vanligt, säger Ewa Börjesson verksamhetschef Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

Främst patienter från akuten

Eftersom det är en utökning av antalet vårdplatser jämför med förra sommaren och därför också behov av personal har de behövt kartlägga vilka kompetenser som finns på sjukhuset för att tillfälligt placera personal från andra avdelningar. Patienter väntas komma framförallt från akuten men kan komma från andra avdelningar också.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer