Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är publiken som valt årets filmer och först ut är Jurassic park, säger programchef Beatrice Karlsson. I videon berättar hon vilka andra filmer som visas under Sommarbion i Rålambshovsparken. Foto: Pia Heick/SVT

Nu kommer Alien och Matrix på besök i Rålis

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen är det åter igen dags för film- och picknickälskare att slå sig ner i gröngräset i Rålambshovsparken. För fem kvällar i rad bjuds det på gratis sommarbio under bar himmel. Temat för i år är ”Publikens favoriter”.

– Vi ville ge något tillbaka till vår trogna publik nu när vi äntligen kan visa film i Rålis igen utan pandemirestrikoner, säger Magnus Larsson som är marknadschef på Stockholms filmfestival som anordnar Sommarbio i Rålambshovsparken den 17-21 augusti.

Sommarbion tillbaka i Rålis

Med undantag för pandemiåret 2020 har det funnits gratis sommarbio utomhus i Stockholm sedan 1991. I fjol när det fortfarande fanns restriktioner kvar, visades sommarbion på Stadion. I år är den filmduken åter på plats i Rålambshovsparken.

– Rålis är publikens favorit och den plats sommarbion förknippas med.

Hoppas på publikrekord

När sommarbion visade ”Pulp fiction” i Rålis 2019 blev det publikrekord – över 10 000 såg filmen på plats i parken. Ett rekord arrangörerna hoppas slå i år.

– Det här är första gången sedan pandemin vi kan köra utan restriktioner. Vi tror att publiken längtat efter att få sitta ner tillsammans i gröngräset mitt inne i stan och uppleva film tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.