Det brinner i sophögar på en avfallsanläggning i Upplands-Bro. Foto: Brottsplats Sthlm

Sopbrand i Upplands-Bro

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i sophögar på en avfallsanläggning i Upplands-Bro sedan i natt. Det är oklart när branden kan vara släckt.

Vid tre-tiden på lördagsmorgonen startade en brand i sophögar på en soptipp i Upplands-Bro. Klockan 09.30 var branden ännu inte släckt.

– Det brinner på bra. Vi har åtta enheter på plats. Det brinner inom området men bara i sophögar, säger Tomas Lindberg, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Enligt Lindberg verkar det inte finnas någon spridningsrisk, men det är oklart hur lång tid det kan ta att släcka branden.

– Man får ofta gräva med hjullastare och lägga på vatten för att släcka sådana här bränder. Om man bara lägger på vatten på en hög så tränger det inte ner.

Anläggningens personal

Vid lunchtid hade räddningstjänsten lyckats få bukt med elden så till den grad att sex av de åtta enheter som genomfört släckningsarbetet kunde lämna platsen. Under eftermiddagen ska två enheter ihop med personal från anläggningen se till att arbetet slutförs på ett kontrollerat sätt.

Ingen varning för eventuell brandrök har gått ut till allmänheten.

Vad som orsakat branden är okänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.