Soptippsbranden vattenbombas

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner fortfarande på Hagbytippen i Täby, och en rökpelare stiger mot himlen. Räddningstjänsten har problem med vattentillförseln och om branden inte släcks i tid riskerar Stockholm att svepas in i illaluktande soplukt.

– Branden fortsätter i ganska bred utsträckning och det är ganska stora massor som brinner på återvinningsanläggningen, säger Lars Madsen, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Räddningstjänsten har haft problem med vattentillförseln, men har nu fått hjälp från Försvaret med helikoptrar för att vattenbomba elden.

Ett första vattenlass har nu släppts av helikoptern över soptippen. Helikoptern har sedan varit och tankat och var vid 14-tiden på väg tillbaka till brandplatsen för att släppa ytterligare ett lass.

I nuläget finns ingen prognos för hur lång tid det kommer att ta innan branden kan vara släckt, men troligen kommer det dröja flera timmar.

– Det kommer ju att ta några vändor innan det kan börja ge resultat, säger Tobias Åkesson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, om vattenbombningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer