• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Larm om knark på förskolegårdar – nu kallar politiker polisen till möte

Uppdaterad
Publicerad

Att narkotika hanteras på förskolegårdar i Järvaområdet har väckt starka reaktioner. Ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd vill se att problemen tas om hand så fort som möjligt.
– Vi kan inte ha en situation i vår stadsdel där människor är utsatta för den här skiten, säger Ole-Jörgen Persson (M).

Med anledning av de problem som upptäckts med narkotika på förskolor i Järvaområdet har ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd i dag vidtagit åtgärder.

– Jag har gjort två väldigt konkreta saker i dag. Dels har jag bett lokalpolisområdeschefen på Järva om ett möte mellan polisen och stadsdelen. Det andra är att stadsdelen har möjlighet att sätta in rondering av vakter på de tidpunkter då förskolan inte har ordinarie verksamhet. Jag har bett förvaltningen säkerställa att den möjligheten används mer aktivt, mer systematiskt och framför allt oftare, säger Ole-Jörgen Persson (M).

”Det här ska bort”

Mötet mellan polisen och stadsdelen kommer att ske så snart som möjligt. Syftet med det är att genomlysa hur den faktiska situationen ser ut och att hitta praktiska samverksansformer.

– Så att både stadsdelen och polisen kan bidra aktivt för att få stopp på det här. Det är fullständigt oacceptabelt, det här ska bort och det ska bort snabbt.

Förutom mötet med polisen och vakter som går ronder vill Ole-Jörgen Persson se mer långsiktiga lösningar. Han lyfter bland annat möjligheten att söka medel från stadens trygghetsfond för att göra investeringar i fysiska åtgärder.

– Det kan handla om ganska enkla åtgärder som bättre belysning och borttagande av plantering, som i dag fungerar som gömställen för narkotika. Den här verksamheten måste bort. Vi kan inte ha en situation i vår stadsdel där människor är utsatta för den här skiten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer