Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Guldbron, som tillverkats i Kina, är på väg till Stockholm. Foto: Skanska

I kväll stängs Stadsgårdsleden av i väntan på Guldbron

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 22 på fredagskvällen kommer Stadsgårdsleden att stängas av i höjd med Slussen. Orsaken är det förberedande arbetet inför guldbrons ankomst. Avstängningen gäller för gående, cyklister och all motortrafik.

På grund av det hårda vädret ligger fartyget som fraktar guldbron kvar i Medelhavet, söder om Marbella. I närmare två veckor har fartyget inväntat bättre väder över Atlanten.

– Vi tror att det blir ytterligare förseningar och att bron kommer till Stockholm någon gång mellan den 24-28 februari, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig Slussen.

Förberedande arbeten

Trots att den 140 meter långa bron fortfarande har en lång resa kvar innan den är framme, så stängs väg 222 av på fredagskvällen för förberedande arbeten i höjd med Slussen. 

– För att bron ska monteras på ett säkert sätt så måste lyktstolpar och trafikljus plockas bort. Det ska även grävas kulvertar för ledningar, säger Eva Rosman.

Inställda busslinjer

Avstängningen av Stadsgårdsleden gäller i båda riktningarna för all motortrafik, cyklister och gående. Gående kan ta sig till bussterminalen och cyklister hänvisas till Folkungagatan.

Till Viking- och Birkaterminalen går det att köra bil om man kommer från Nackahållet.

Under arbetet kommer vissa busslinjer att ställas in. Busslinje 435C och 480C till Cityterminalen går istället till Medborgarplatsen på morgonen och är helt indragna på eftermiddagen mellan den 17 och 28 februari.

Förlängd avstängning

På grund av ovädret över Atlanten så är det osäkert hur länge Stadsgårdsleden ska vara svtängd.

– Vi kan komma att förlänga avstängningen av Stadsgårdsleden en bit in i första veckan i mars, säger Eva Rosman.

Ursprungsplanen var att bron skulle monteras mellan den 17 februari och den 1 mars.

Inställda busslinjer

Visa

Nacka: C-linjerna till och från Cityterminalen samt linje 405 är helt indragna 17 – 28 februari

Värmdö: Linje 435C och 480C till Cityterminalen går istället till Medborgarplatsen på morgonen och är helt indragna på eftermiddagen 17 – 28 februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer