Kommunstyrelsens ordförande i Huddninge, Daniel Dronjak Nordqvist (M).

Staten beredd att satsa på Spårväg Syd

Uppdaterad
Publicerad

Huddinge kommun lovar tusentals nya bostäder och arbetstillfällen i motprestation.

Huddinge är en av de kommuner som på måndagen började förhandla med staten om nya kollektivtrafiksatsningar i Stockholmsregionen.

– Jag är glad över att ha fått besked om att de vill satsa på att Spårväg Syd ska byggas, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M) som är kommunstyrelsens ordförande i Huddinge till SVT Nyheter Stockholm.

Staten beredd att fortsatt förhandla

Strax före klockan 11 på förmiddagen fick kommunstyrelsens ordförande besked om att staten är beredd att fortsätta förhandla med Huddinge om att bygga ut kollektivtrafiken i kommunen.

Vad kan Huddinge erbjuda för att få staten att lägga pengar på en sådan här satsning?

– Om kollektivtrafiken byggs ut i Huddinge kan vi producera tiotusen nya bostäder och erbjuda lika många arbetsplatser. De nya bostäderna kommer framför allt att ligga längs med Spårväg Syd. Flemingsberg växer redan idag kraftigt, men vi skulle också kunna bygga ett helt nytt bostadsområde i Glömstadalen, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M).

Hur viktigt är en utbyggd kollektivtrafik för Huddinge?

– Om vi verkligen ska kunna ta ett regionalt ansvar för tillväxt och bostadsbyggande i hela den södra Stockholmsregionen, behöver vi en utbyggd kollektivtrafik och de förhandlingarna börjar idag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer