Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pendeltågen beordrades av polisen att inte stanna vid Älvsjö station efter att en person hittades stickskadad i Solberga. Händelsen utreds som mord. Foto: Blåljusbilder

15-åring häktad för knivmordet i Älvsjö

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i 15-årsåldern har häktats för mordet på en jämnårig pojke i Älvsjö i torsdags. Den knivhuggna pojken hittades stickskadad i närheten av Älvsjö station och avled av sina skador.

– Han är häktad utifrån hur bevisläget ser ut i dagsläget. Den bedömningen delade tingsrätten och häktade honom, säger åklagaren Ingrid Viklund och fortsätter.

– De var bekanta med varandra, målsäganden och misstänkt, och har haft kontakt med varandra, men exakt hur deras relation ser ut är något vi kommer titta närmare på i den här utredningen. De var i samma ålder, säger Viklund.

Avled av sina skador

Tonåringen hittades i torsdags 8 juni vid 16-tiden vid en port till ett flerfamiljshus i Solberga av förbipasserande som larmade SOS Alarm. Enligt polisen ska pojken ha blivit huggen med ett vasst föremål.

Vid 19-tiden meddelade polisen att den knivskurne avlidit av sina skador, och att en pojke i 15-årsåldern gripits misstänkt för mord.

Senare under kvällen anhölls pojken av åklagare och på lördagen häktades han.

Fortsatt stor insats

– Vi kommer fortsätta att jobba med en stor polisinsats, säger Viklund.

Det innefattar bland annat fler utredningsinsatser, hålla förhör med vittnen, dörrknackningar och gå igenom övervakningsfilmer och mobiltelefoner.

Åtal ska väckas senast den 6 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.