Foto: Anders Wiklund / SCANPIX

Stockholm allt populärare bland internationella studenter

Uppdaterad
Publicerad

I höst kommer det att finnas över 9 300 internationella studenter vid länets högskolor och universitet. Antalet har ökat med 14 procent de senaste två åren.

För några år sedan gick antalet internationella studenter ner när man behövde börja betala för att studera här, men nu har intresset ökat igen.

– Trots avgifterna är det fortfarande billigare att studera i Sverige jämfört med många andra länder i världen. Därför är det intressant för många utomeuropeiska studenter att söka sig hit, säger Dan Johansson, som är kommunikatör på Stockholms Akademiska Forum.

18 universitet och högskolor

I Stockholms läns finns det sammanlagt 18 universitet och högskolor. Flera av dem, som till exempel Karolinska Institutet, är högt rankat i världen och det lockar hit studenter och forskare.

– Flest studenter kommer från andra EU-länder, men allt fler från USA, Kina och Indien lockas också hit. De indiska studenterna är faktiskt den utomeuropeiska grupp som ökade mest det senaste läsåret – med 21 procent, säger Dan Johansson.

9 000 internationella studenter

I höst kommer det att finnas över 9300 internationella studenter i länet – en ökning med 14 procent de senaste två åren.

– I Stockholm och övriga Sverige pratar nästan alla engelska och det ses naturligtvis också som positivt bland de internationella studenterna, säger Dan Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.