Den sociala it-plattform för Stockholms stads anställda kommer inte att användas, men har redan kostat stora summor. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Stockholm stoppar it-system innan det använts

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms stad har lagt 296 miljoner kronor på att ta fram en it-plattform som aldrig kommer att användas, skriver Aftonbladet.

Med en budget på 570 miljoner kronor skulle Stockholms stad bygga den moderna it-plattformen Esset för 18 000 anställda i individ- och familjeomsorgen, äldreomsorgen och omsorgen om funktionshindrade.

Men efter fyra år stoppas projektet. Förklaringen till vändningen är enligt it-direktören Andreas Nordström att arbetet blivit försenat.

– Om man inte driver ett it-projekt i den takt som önskas finns risk att kostnaderna driver iväg, säger han till Aftonbladet.

Plattformen Esset skulle ersätta it-systemet Paraply från slutet av 1990-talet. Nu ska staden i stället ta fram en plan för att utveckla det gamla systemet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.