Det blir inga elcyklar i sommar Foto: Christine Olsson/TT

Stockholmarna får trampa själva

Uppdaterad
Publicerad

Överklagandet till Förvaltningsdomstolen drar ut på tiden, så Stockholms Stad får förlita sig på förra årets lånecykelföretag.

Det blir inte några elmotorer på lånecyklarna i Stockholm i sommar. Två konkurrenter till företaget som vann upphandlingen om Stockholms Stads lånecyklar i år har överklagat, och Förvaltningsdomstolens beslut drar ut på tiden. Johan Sundman på Stockholms Stads trafikkontor är missnöjd.

– Det är frustrerande att det tar sån tid, säger Johan Sundman till P4 Stockholm.

Det var företaget JCDecaux som skulle driva lånecyklarna i sommar. De hade förutom elmotorer också kommit överens med staden om att sätta upp cykelstationer i förorterna, så att alla stockholmare skulle kunna få låna cyklarna. Men eftersom konkurrenterna överklagat blir det alltså förra årets cykelföretag som får ställa ut sina cyklar ytterligare en sommar. Företaget kommer att ställa ut sommarens cyklar från och med den första april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.