Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ganska bra snöröjning i år, tycker flera av dem som SVT Stockholm pratar med under tisdagen. Foto: Anna-Klara Bankel/SVT

Stockholmarna ger ris och ros till senaste årens snöröjning

Uppdaterad
Publicerad

Vinter med snö och kyla innebär högsäsong för snöröjning. Men hur nöjda är Stockholmarna med halkbekämpningen?

– Det är svårt att cykla på vissa större gator för där är cykelbanan ofta full med snö, säger Haider Newaz som är matcykelbud.

I en ny undersökning från Novus, gjord på uppdrag av Stockholms handelskammare, har 1 118 personer tillfrågats om hur bra eller dåligt de upplever att snöröjningen varit i Stockholms innerstad de senaste tre åren.

Rankningen har gjorts utifrån en skala 1 till 5. Där lägsta betyg är 1 och 5 är högsta.

Och åsikterna om halkbekämpningen delar stockholmarna. Omkring tjugo procent anser att det varit mycket dåligt och två procent att det var mycket bra.

Med Centrala Stockholm menas i huvudsak innerstaden; Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm, Södermalm och Liljeholmen (n=255). Foto: SVT

Så gjordes undersökningen:

• Antal genomförda intervjuer: 1118

• Målgruppen är allmänheten boende i Stockholms län och genomfördes 20-28 september 2023

Källa: Undersökningen genomfördes av Novus på uppdrag av Stockholms handelskammare.

Snöröjning görs enligt en prioriteringsplan

Stockholms stad är de som sköter snöröjning av allmänna gator, vägar, trottoarer och parker. Här sker snöröjningen enligt en särskild prioriteringsplan där entreprenörerna har en viss tid på sig att bli färdiga. Hur lång tid beror på vilken prioriteringsklass olika vägar och gator har.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.