Foto: Kronofogden

Stockholmarnas skatteskuld: 3,5 miljarder kronor

Publicerad

Många missar att betala sin kvarskatt och hamnar hos Kronofogden. I Stockholms län hade 16 196 personer skatteskulder på totalt 3,5 miljarder kronor hos Kronofogden i slutet av 2017.

På måndag den 12 november ska de som fått kvarskatt ha betalt den och pengarna ska finnas på skattekontot. Men många missar betalningen och hamnar hos Kronofogden.

– Alla har mycket att tänka på och kvarskatten är lätt att missa. Vi vill därför påminna alla skattebetalare att kolla en extra gång i sin digitala brevlåda och inte vänta in i det sista med betalningen, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogden.

I Stockholms län har alltså fler än 16 000 personer skatteskulder hos Kronofogden men hur vanligt det är med sådana skulder varierar mellan kommunerna. Högst andel kommuninvånare med skatteskulder har Botkyrka, Nynäshamn, Södertälje och Haninge. Minst vanligt är det i Danderyd och Täby.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer