Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Stockholm stads trafikborgarråd Lars Strömgren (MP) berätta om de nya laddpunkterna. Foto: SVT

Här invigs nya laddstationer för elbilar i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Innerstans första ultrasnabba laddstationer för elbilar har nu invigts. Stockholms trafikborgarråd var på plats och klippte bandet.

Åtta nya laddstationer invigs i Stockholms innerstad och till sommaren förväntas det bli 38 laddpunkter till.

I nuläget har de vanliga lappstolparna som ofta är placerade i garage eller vid trottoarkanter en effekt på 11-22 kW. De nya laddstolparnas effekt ligger på 300kW. På en kvarts laddning kan man komma omkring 30 mil.

Stockholms trafikborgarråd Lars Strömgren (MP) menar att de ultrasnabba laddstationerna främst kommer att vara till för näringslivets transporter och för folk som använder fordonet i tjänsten. Han ser laddstolparna som ett tillfälle att möjliggöra den omställning som sker i näringslivet.

– Det vi ser nu är att näringslivets transporter ställer om till el vilket är väldigt positivt. Det är en omställning som måste ske och då behövs laddning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.