Foto: TT

Stockholm stads uppmaning: Flytta på era bilar

Uppdaterad
Publicerad

Under natten har Stockholms stad haft problem med snöröjningen på vissa områden i innerstan.

Nu uppmanar man bilägarna i Stockholm att respektera parkeringsreglerna.

– Det räcker med en eller två bilar för att snöröjningsfordonen inte ska komma in, säger Anders Porelius, pressansvarig på trafikkontoret.

För att underlätta den fortsatta snöröjningen har Stockholms stad nu börjat med utlassningen av snön i innerstan. Med anledning av det uppmanar man därför bilägarna att respektera parkeringsreglerna.

– Vi började inatt på Norrmalm och Södermalm och fortsätter under dagen. Vi har haft en del problem på olika gator, säger Anders Porelius, pressansvarig på trafikkontoret.

”Ingen möjlighet att ta trottoarerna”

När det är servicenatt eller servicedag får man inte parkera på gatan. Reglerna gäller även när det är helgdag eller dag före helgdag och felparkerade bilar kommer att bötfällas.

– Det räcker med en eller två bilar för att snöröjningsfordonen inte ska komma in, säger Anders Porelius och fortsätter:

– Då har vi inte heller möjlighet att ta trottoarerna.

”Kan ställa till det för utryckningsfordon”

Anders Porelius menar också att det kan få större konsekvenser än att snöröjningen inte kan utföras.

– I slutändan kan det ställa till problem för utryckningsfordon som inte kommer ut. Vi behöver den här tiden för att få bort snön. Så för att vi ska kunna fortsätta och vara lyckosamma så måste regleran respekteras, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.