Stockholmspartiet är tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit ganska tyst om Stockholmspartiet sen de försökte göra comeback inom politiken 2006. Men inför årets val är de tillbaka – med en särskild fråga i fokus.

Det är Slussen som är Stockholmspartiets nya hjärtefråga. De säger att de vill rädda Slussen, och partiledaren Agneta Liljesköld ser det som partiets viktigaste fråga inför valet.

– Vi anser att vi måste kämpa för Stockholms miljö, vår vackra stad håller på och förstöras. Det är attentat som begås mot klassiska stockholmsmiljöer för närvarande, framförallt Slussen, säger Agneta Liljesköld.

Slussen

Flera partier, till exempel Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har varit starkt kritiska mot Alliansens planer för Slussen, men efter att beslutet om Nya Slussen tagits upp i fullmäktige accepterade de ändå ombyggnaden i stort. Stockholmspartiet däremot vill ha en mindre omfattande ombyggnation av Slussen.

– Vi stödjer ett arkitektförslag som heter Slussen plan B, där man kan bygga om Slussen, renovera och modernisera, säger Agneta Liljesköld.

Stockholmspartiet

Stockholmspartiet bildades 1979, bland annat i protest mot rivningarna som då pågick i city. De satt i kommunfullmäktige ända fram till 2002, ofta i rollen som vågmästare.  2006 försökte de göra comeback, men misslyckades. Nu är de alltså tillbaka igen, som ett sakfrågeparti med fokus på stadsmiljöfrågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Slussen

Mer i ämnet