Här stjäls mobiltelefoner för 2,5 miljoner kronor på Arlanda

Publicerad

Gärningsmännen forcerar porten till en lagerlokal på Arlanda med en lastbil. På sex minuter har de lämnat platsen – med sig har de mobiltelefoner till ett värde av 2,5 miljoner kronor. Trots att de har fastnat på övervakningsfilmerna har polisen fortfarande inget spår efter gärningsmännen.

Stöldkuppen på Arlanda den andra september i år är fortfarande inte uppklarad. Polisen misstänker att det kan röra sig om ett insiderjobb.

– Någon form av information har man fått innan brottet. Annars går man inte rakt på där godset ligger. Hur informationen kommit fram går inte säga, säger Per-Åke Wallberg, utredare vid gränspolisen.

30 sekunder från att tas fast

På övervakningsfilmen syns totalt sex personer som hjälper till att packa in kartongerna som är fyllda med mobiltelefoner. Kuppen är noga planerad, enligt polisen.

– De lämnade platsen 30 sekunder innan väktare hunnit dit, säger Per-Åke Wallberg.

Smörgåsbord för ligor

Samtidigt är Per-Åke Wallberg tveksam till bevakningen kring området. Här samlas mängder med gods som importerats till Sverige eller gods som ska flygas ut ur landet.

– Det är som en terminal fast med gods. Tittar man på polisens verksamhet här ute så är vi underbemannade. Vi hinner inte vara överallt.

Spred ut fotanglar längs flyktvägen

Det sista spåret efter mobilligan är ett ögonvittne som uppger sig ha sett flyktbilarna lämna platsen och köra upp på E4 mot Uppsala. Längs flyktvägen spreds fotanglar. En väktarbuss och en trafikbuss fick däcken punkterade.

Inga personer kom till skada under kuppen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer