Nationella bombskyddet var på plats på Fittja t-banestation, men det misstänkta föremålet visade sig vara ofarligt. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Misstänkt föremål på tunnelbanestation var ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Det misstänkta föremålet som hittades på tunnelbanespåret i Fittja och stoppade trafiken på stor del av röda linjen visade sig vara ofarligt. Tunnelbanan är åter i trafik.

Polisen fick in ett larm klockan 14.13. SL-personal larmade om ett misstänkt föremål som liknade en handgranat på spåret i Fittja i tunnelbanan.

 – Föremålet kan vi inte avfärda som ofarligt. Vi misstänker att det kan vara något vi behöver ta hand om, sa Mats Eriksson, kommunikatör vid Stockholmspolisen.

I över två timmar pågick ett arbete som strax efter klockan 16.00 visade sig vara ofarligt.

– Avspärrningarna hävdes och vi har lämnat platsen, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid Stockholmspolisen.

Ersättningsbussar sattes in

En stor del av tunnelbanetrafiken på röda linjen stoppades under nästan två timmar och Fittja station utrymdes, men vid 16-tiden hade trafiken kommit igång.

Alexander Krajinik, presstaleskommunikatör vid trafikförvaltningen uppger att han fick in informationen om avstängningen av tunnelbanan innan 14.30-tiden.

– Ersättningsbussar beställdes direkt efteråt, så de ska vara på plats redan nu, säger Alexander Krajinik.

SL har i samband med att polisen hävt avspärrningarna öppnat upp trafiken igen.

– Trafiken bör återgå till normal tidtabell. Det är svårt att spekulera om det är förseningar, men den bör rulla på som vanligt, säger Alexander Krajinik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.