Foto: Emmelie Wallroth

Tunnelbanetrafiken i gång igen efter urspårning

Publicerad

Under fredagsmorgonen drabbades tunnelbanans röda och gröna linje av stora problem. Det efter att en arbetstraktor spårat ur på Söderströmsbron och ett annat arbetsfordon fastnat vid Rådmansgatan. Under förmiddagen meddelade SL att trafiken var i gång igen.

Röda tunnelbanelinjen drabbades under fredagsmorgonen av ett stopp mellan Slussen och T-Centralen i båda riktningarna på grund av en urspårning.

– Det var en spårgående arbetstraktor som spårade ur. Det skedde på Söderströmsbron mellan Slussen och T-Centralen i höjd med Gamla stan, säger Henrik Palmér, på SL:s pressjour.

Efter att arbetet med att flytta traktorn var i gång så drogs röda linjen med stora förseningar under morgonen.

– När man ska flytta på arbetstraktorn där så måste man vara försiktig eftersom det är 700 volt i strömskenan, säger Lars Nyström, talesperson för tunnelbaneoperatören MTR.

Även gröna linjen hade problem

Även den gröna linjen drabbades av problem då ett arbetslok fastnade på spåret vid Rådmansgatan.

Gröna linjen hade under morgonen förlängda restider på upp till 15 minuter mellan Slussen och Fridhemsplan och inställda avgångar förekom.

Under förmiddagen meddelade SL att trafiken återigen var i gång som den ska.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer