Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stora köbildningar vid Skurubron under måndagseftermiddagen. Foto: Adde GranbergVisa alla (4)
Visa alla (4)

Stenblock över vägen orsakade stora trafikstörningar vid Skurubron

Uppdaterad
Publicerad

Skurubron i båda riktningar var helt avstängd under en kortare period på måndagseftermiddagen efter att en sprängning på en byggarbetsplats hade gått fel. Ett stort stenblock hade blivit hängande och riskerade att falla ner på körbanan.
Vid klockan 16.45 meddelade Trafikverket att endast kollektivfältet, samt en påfart i riktning mot Värmdö är avstängda. Under natten till tisdag meddelade Trafikverket att trafiken kunde köra som vanligt.

Köerna är vid 15:30-tiden långa i riktning mot Värmdö. Sprängningen som gick snett ledde bland annat till att säkerhetsräcket på Skurubron gick sönder och sten hamnade på körbanan. Vid fyra-tiden på måndagseftermiddagen meddelade Trafikverket att trafiken i båda riktningarna stängdes av helt, något som fick mycket stor påverkan på trafiken.

– Det vi vet nu är att det är ett stort stenblock som blivit hängande löst, så det kan ramla ner på vägbanan. Därför stängs nu vägen av helt och arbetet med att få bort stenblocket inleds, sa Katarina Wolffram på Trafikverket.

Vid klockan 16.45 meddelade Trafikverket att endast kollektivfältet, samt en påfart i riktning mot Värmdö är avstängda. Prognosen för när alla körfält ska öppna igen var under måndagskvällen fortfarande oklar.

Enda förbindelsen till Värmdö

Skurubron är den enda förbindelsen mellan Värmdö kommun och östra Nacka mot Stockholm och avstängningen får därför mycket stor påverkan på trafiken. SL-bussar går mellan Slussen och Skurustugan samt Björknäs och Värmdö. Mellan Skurustugan och Björknäs går det inte någon trafik.

– Bron kommer även att vara avstängd helt mellan 21 och 22 ikväll i riktning mot Värmdö, säger Katarina Wolffram.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer