En brand har brutit ut i Snösätra industriområde. Platsen är tidigare känd för sina stora graffitimålningar. Foto: Blåljusbilder

Stor brand i Snösätra industriområde

Uppdaterad
Publicerad

En byggnad fattade under måndagsmorgonen eld i Snösätra industriområde i södra Stockholm. Området har under hösten varit föremål för debatt då grafittin som finns där hotats av rivning. Måndagens brand ägde rum i den norra delen av Snösätra industriområde, den delen som var tänkt att bevaras.

Strax före klockan sex på måndagsmorgonen larmades räddningstjänst om en brand i Snösätra industriområde. 

– Det brinner för fullt i en byggnad och 25 man arbetar med att bekämpa branden, säger Göran Norman ledningsoperatör Storstockholms räddningstjänst.

Enligt räddningstjänst nådde lågorna över trädtopparna och huset som brann är omkring 80 kvadratmeter stort. Branden var vid 11-tiden under kontroll. Polisen utreder händelsen som skadegörelse.

Snösätra industriområde är tidigare känt för sin stora graffitipark som nu delvis ska rivas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.