Polisen är på plats med flertalet patruller i Värmdö kommun. Foto: Blåljusbilder

Man hittad död i skogsparti i Gustavsberg – stor polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

En större polisinsats pågick i ett terrängområde i Gustavsberg i Värmdö kommun under söndagen. Vid 14:30-tiden meddelade polisen att man hittat en död man i ett skogsparti.

– Ett flertalet patruller är på plats för att undersöka förhållanden i terrängavsnitten, sa Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen vid 9-tiden.

Larmet kom vid 08.00-tiden på söndagen och polisen har under stora delar av söndagen varit mycket förtegna om händelsen.

– Vi hänvisar till förundersökningssekretessen.

Kort därpå fattade polisen beslut om att belägga det avspärrade området och en kilometer ut från platsen med flygrestriktioner. Man hade då flera patruller på plats.

Polisen bekräftar: Utreder mord

Vid 14:30-tiden meddelade polisen att en man anträffats död i ett skogsparti utanför Mörtnäs. Polisen utreder händelsen som ett misstänkt mord och under dagen har kriminaltekniker genomfört en brottsplatsundersökning i området. Den avlidne mannen var enligt polisen i medelåldern.

– Vi hoppas att analyserna som genomförs på platsen ska visa vad som har inträffat och när, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Anhöriga till den avlidne har underrättats om dödsfallet.

Vid 16-tiden meddelade polisen att avspärrningarna samt att de tidigare flygrestriktionerna över området hade hävts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.