Stor polisinsats i Vällingby centrum

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen pågick en stor polisinsats i Vällingby centrum i västra Stockholm, efter att ett överfallslarm gått på Nordeas bankkontor. Larmet sattes igång efter att personal sett att obehöriga personer fanns i bankvalvet. Personer som under fredagskvällen fortfarande inte var gripna.

Janina Pfalzer, pressekreterare på Nordea, kan bekräfta att larmet utlöst från deras filial i Vällingby centrum.

– Vi har haft någon form av intrång och ett larm har utlösts. Exakt vad det handlar om vet jag inte, utan hänvisar till polisen, säger hon.

Polisen har inlett en förundersökning om grov stöld. Det finns ingen gripen i nuläget. Polisen uppmanar också personer som har iakttagelser kring händelsen att kontakta polisen.

Foto: Malva Åkerlund/Privat

Bankpersonalen oskadd

Larmet kom 11.26 från en bank i Vällingby Centrum.

– Bankens personal och kunder är oskadda, säger Janina Pfalzer, pressekreterare på Nordea.

Lotta Langelotz Foto: Lisa Liljefors/SVT

Lotta Langelotz är yttre befäl på citypolisen.

– Brottsrubriceringen har ändrats från rån till grov stöld. Vanligtvis förekommer hot i situationer som denna men det ska inte ha gjort det den här gången, säger hon.

Vet man något om hur det har gått till?

– Som jag har fått det berättar för mig såg personalen aldrig gärningsmännen utan de hörde ljud inifrån bankvalvet. När de såg att det var något där via övervakningskameran larmade de.

Om personerna som befann sig i bankvalvet fick med sig något kan polisen inte berätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.