En kollision mellan två tåg i Nybodadepån orsakade stora störningar i t-banetrafiken. Foto: Stefan Olsson/SVT

Stora problem i tunnelbanan

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit stora problem under morgonen i tunnelbanetrafiken men det rullar nästan normalt nu. Två tåg kolliderade inne i en depå och det drabbade framför allt röda linjen hårt, men det blev förseningar och flera inställda avgångar på både röda och gröna linjen.

Det var vid fyratiden i morse som två tåg kolliderade inne i Nybodadepån, det gjorde att man var tvungen att stänga av all elektricitet.

– Då fick vi inte ut några som helst tåg, säger Mattias Sjöström på SL:s pressjour.

Istället flyttade man tåg från gröna linjen och från en uppställningsplats i Mörby.

Det ledde i sin tur till flera inställda avgångar under tidig morgon även längs gröna linjen men sedan strax före åtta uppges gröna linjen rulla normalt igen.

Hundratusentals resenärer drabbas

Under tidig morgon rullade bara 11 av 42 tåg på röda linjen med kraftigt reducerad tågtrafik på hela sträckan.

Bussar förstärkte linjens sträckning, men det räcker inte till, så SL hänvisade till alternativa färdmedel. Eftersom det är 200.000 påstigande på röda linjen på morgonen så menar Mattias Sjöström att det är en omöjlig uppgift att ha ersättningsbussar till alla.

Strömmen är på i Nybodadepån igen och sedan halvåtta-tiden gick gröna linjen normalt igen, och strax efter nio rullade även röda linjen enligt tidtabell igen.

– Vi har tryckt ut tåg, men det är svårt att fylla på och komma ikapp tidtabellen. Det är inte som bilar att man kan köra om varandra, säger Mattias Sjöström.

För senaste trafikinformation, se sl.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer