Se regnkaoset som drabbade Stockholmsområdet under lördagen. Foto: Ulrika Lind

Stora trafikstörningar på grund av översvämningar i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

De stora regnmängder som öst ner under lördagskvällen ledde till stora problem med översvämningar och trafikstopp i Stockholm.

– Det har regnat väldigt mycket och de sliter verkligen därute med sugbilar för att få bort vattnet, säger ledningsoperatör Alexander Axelsson på räddningstjänsten i Stockholm.

Den största påverkan hade kanske att hela Södra länkens tunnelsystem stängdes av på grund av översvämningarna. Vid 20.41 kunde tunnlarna öppnas igen.

Ingen större trafikolycka

Enligt Alexander Axelsson har det inte inträffat någon större trafikolycka till följd av skyfallet.

– Däremot har vi bilar som har fastnat i vattnet, men det har varit av lindrigare art och de drabbade har kunnat åtgärda det själva. Det har inte involverat personskador, och bärgare har kunnat kontaktas av de drabbade direkt, säger Axelsson.

I Korsningen Huddingevägen/Örbyleden rådde mycket begränsad framkomlighet på grund av vattenmassorna. Ett fordon som fastnat i vattnet behövde bogseras bort.

Bil fastnade i tunnel

Enligt Trafikverket var det flera platser som drabbats hårt av översvämningar. En sådan var sträckan på Harpsundsvägen från korsningen med Trollesundsvägen till korsningen med Stallarholmsvägen i Högdalen, i båda riktningarna.

En annan var en tunnel i Liljeholmen, där en bil fastnade i den sjö som bildades.

Se bilder på när regnmassorna vräker ner i Stockholm i klippet ovan.

Lördagens skyfall ledde till översvämmade gator i Stockholm. Foto: Anders Wiklund/TT
Flera gator i Stockholm fylldes av vattenmassor efter lördagens skyfall. Foto: Anders Wiklund/TT
Trafikverket är ute med sugbilar för att få bort vattenmassorna, enligt räddningstjänsten i Stockholm. Foto: Anders Wiklund/TT
Skyfallet över Stockholm var intensivt. Foto: Anders Wiklund/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.