Fastigheten gick inte att rädda. Foto: Johanna Tjäder/SVT

Restaurang totalförstörd i brand i Flemingsberg

Uppdaterad
Publicerad

En restaurang i Visättra, i Flemingsberg, har totalförstörts i en brand. På tisdagsmorgonen var branden under kontroll, men byggnaden gick inte att rädda.

– Vi klarar inte att släcka det, sa Andreas Linder, operativ chef vid Södertörns brandförsvar på måndagsnatten.

Larmet kom klockan 02.00 under natten mot tisdagen. Till en början var det bara en brand intill restaurangen i Visättra, i Huddinge kommun. Men under larmsamtalets gång spred sig elden.

– Under medlyssningen till SOS så började det brinna i restaurangen också och spred sig upp mot taket, sa Andreas Linder, operativ chef Södertörns brandförsvar under natten.

När räddningstjänsten kom fram var restaurangen redan övertänd. De fokuserade då istället på utvändig släckning runt restaurangen.

Polisen utreder grov mordbrand

Vid 06-tiden var branden under kontroll, men fastigheten gick inte att rädda.

– En station är kvar på plats och jobbar med eftersläckningsarbetet. Vi kommer vara kvar ett par timmar till, säger Thomas Lindahl, ledningsoperatör vid Södertörns brandförsvar.

Restaurangen var stängd när branden började och det finns inga uppgifter om eventuella personskador.

En förundersökning gällande grov mordbrand är inledd. Brottplatsen är avspärrad och teknisk undersökning kommer att ske på platsen för att försöka klargöra vad som orsakat branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.