Två personer fördes till sjukhus Foto: Janne Åkesson/Swepix

Stort bråk i Kungsträdgården i centrala Stockholm under natten

Uppdaterad
Publicerad

Ett större bråk utbröt i Kungsträdgården, i centrala Stockholm, natten mot lördag. Två grupperingar drabbade samman, och två unga män fördes till sjukhus med stick- eller skärskador. En 18-årig man är gripen, misstänkt för två fall av försök till mord.

Det var vid klockan 00.17 som polisen larmades om ett pågående slagsmål med ett 20-tal unga män i Kungsträdgården. Exakt vad bråket handlade om har polisen inte klart för sig, men när man väl kom på plats konstaterades att två personer fått skärskador. Både fördes till sjukhus.

– För en av dem är läget inte längre livshotande. För den andre har jag inte fått några andra uppgifter än att det är livshotande, säger Anna Westberg vid polisens ledningscentral till TT.

Hittills har man dock kunnat konstatera att samtliga inblandade i bråket varit unga män i åldern 15-20 år. Det rör sig, enligt polisen, om två grupperingar och är rubricerats som två fall av mordförsök alternativt dråp.

Gott bevisläge tack vare kameror

Två personer greps under natten och morgonen. En av dem har försatts på fri fot, men en 18-årig man är frihetsberövad, misstänkt för två fall av försök till mord.

Polisen genomförde under natten en teknisk undersökning vid brottsplatsen och utredningsläget bedöms som gott. På lördagsmorgonen var avspärrningarna i Kungsträdgården hävda.

– Det finns bra filmmaterial, säger Anna Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.