Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från platsen. Foto: STHLMNEWS

Misstänkt knivmord i Bagarmossen – 20-årig man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen pågick ett stort polispådrag i ett bostadsområde i Bagarmossen efter att en man i 20-årsåldern hittats knivskuren. Vittnen uppgav för SVT Nyheter att det var ett stort antal polisbilar, ambulans och en helikopter på platsen. En man i 20-årsåldern har gripits och anhållits.

Polisen larmades på vid 19-tiden om ett misstänkt våldsbrott i södra Stockholm. En skadad man i 20-årsåldern hittades inomhus och tros ha utsatts för våld av en annan person. En man i 20-årsåldern har gripits och anhållits misstänkt för delaktighet i brottet.

– Mannen är avliden och vi har inlett en förundersökning gällande mord, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Flera förhör har hållits

Ett stort område var avspärrat under natten mot torsdag och enligt vittnesuppgifter ska en helikopter tidigare ha landat i området.

– Flera utredningsåtgärder som dörrknackning och inventering av kameror för att se om det finns filmer som ska gås igenom har genomförts. Man har också hållit förhör med ett stort antal personer, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

På torsdagsmorgonen var den tekniska undersökningen av platsen avslutad och avspärrningarna borttagna.

Privatperson larmade om bråk

Enligt polisen skedde händelsen inomhus i anslutning till en tvättstuga. På onsdagskvällen uppgav polisen på sin hemsida att en privatperson gjort iakttagelser som verkade handla om något slags bråk, och som kan ha en koppling till händelsen.

– Det är för tidigt att uttala sig om någon motivbild eftersom det är flera förhör som ska hållas, säger Per Fahlström.

Undersöker samband

Tror ni att dådet hänger ihop med den våldsvåg som svept över Stockholm de senaste månaderna?

– Det är en svår fråga. Vi undersöker ju alltid sambanden med andra brott, men vi har inte fått in uppgifter ännu som gör att vi kan konstatera ett sådant samband i nuläget, säger Pontus Sandulf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.