Studentutsläppet i Kärrtorp blev för stökigt och fick tillfälligt stoppas. Bilden är från 2016 års utspring på skolan, men då gick allt lugnt till. Foto: SVT

Studentutsläpp i Kärrtorp spårade ur

Publicerad

Studentutsläppet på Kärrtorps gymnasium fick avbrytas på grund av att personer kastade glasflaskor och tände bengaler.

Klockan 13.41 fick polisen in larm om att det var ”extremt stökigt” på studentutsläppet vid Kärrtorps gymnasium i södra Stockholm. Bland annat kastade ett antal personer flaskor och tände bengaler.

– Det var tumultartat. Det var rökigt och folkmassan backade. Jag blev rädd, säger en person som var på plats till SVT Nyheter Stockholm.

Polisen skickade flera patruller och fick tillfälligt avbryta studentutsläppet på grund av den stökiga situationen.

Enligt polisen hade gäng med ungdomar kommit till platsen och det var bråkigt mellan gängen.

Strax innan klockan tre uppgav polisen att de hade situationen på skolgården under kontroll och att de sista studenterna kunde släppas ut.

Flera anmälningar om brott

Även efter utsläppet uppstod flera stökiga situationer. Bland annat krossades rutan på en polisbil och en lastbil med studenter fick stoppas då studenterna kastade öl på poliser.

– Det var en väldigt rörig situation och även kaos i trafiken på grund av alla bilar på plats, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisen.

Anmälningar om våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman och skadegörelse är upprättade. Ingen person är gripen, men fyra personer avlägsnades från platsen av polis.

Ingen person uppges vara fysiskt skadad och vid halv fem-tiden uppgav polisen att de avvecklat sin insats på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer