Sverigedemokrat avgår efter nazistmejl

Uppdaterad
Publicerad

Andre vice ordförande i Sverigedemokraterna i Tyresö, Ove Karlsson, lämnar sina uppdrag. Bakgrunden är tidningen Expos avslöjande att Ove Karlsson i flera mejl hänvisat till och hyllat nazism.

I ett långt inlägg på Sverigedemokraterna Tyresös hemsida förklarar Ove Karlsson hur han utsatts för ett karaktärsmord och att de mejl som bland annat Expo publicerat är placerade utanför sin kontext.

Det mejl som för flera år sedan skickats till den före detta Sverigedemokraten Patrik Ehn avslutas exempelvis med ”Heil Hitler”. Vidare ska Ove Karlsson i andra mejl som publicerats uttryckt sig antisemitiskt och hänvisat till nazismen.

Sverigedemokraterna Tyresö skriver på sin hemsida att ”I och med att Ove själv valt att lämna styrelsen och sina uppdrag är saken nu utagerad”.

Platsen som andre vice ordförande lämnas tills vidare vakant.

Läs mer på expo.se.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.