Vansinnesfärd på Youtube retar upp Taxi Stockholm: ”Skadar vårt varumärke”

Uppdaterad
Publicerad

En bil med Taxi Stockholms logotype kör i hög fart längs välkända gator i Stockholm. Enligt hastighetsmätaren som visas i klippet uppgår farten till över 160 kilometer i timmen. Nu ryter Taxi Stockholm ifrån och säger att taxibilen inte är deras och att bolaget absolut inte vill förknippas med vansinneskörningen.

För knappt en vecka sen släpptes ett klipp på Youtube som visar en taxibil som kör fortare än vad som är tillåtet och inte heller stannar för rött. Klippet har visats cirka 150 000 gånger på Youtube och i kommentarsfältet rasar människor över hur chauffören kör. Men företaget Taxi Stockholm tar helt avstånd från klippet.

– Personen som har kontot där filmklippet visas finns inte bland våra anställda eller ägare och bilen han kör har inte heller någon anknytning till Taxi Stockholm, säger Natalia Santos, pressansvarig på Taxi Stockholm.

– Vi kan konstatera att det här skadar vårt varumärke och vi funderar nu på hur vi går vidare och om vi ska polisanmäla, säger hon.

Mannen bakom Youtubekontot

När SVT kontaktar Henrik Jensen som är mannen bakom Youtubekontot vidhåller han att filmen är autentisk och att bilen körs av Taxi Stockholm.

– Jag har skrivit på ett avtal så jag kan inte säga så mycket om vem som var inblandad i inspelningen, säger Henrik Jensen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.