Poliser och ambulanser fanns på plats på måndagen efter hotet mot planet vid gate 4. Foto: Fredrik Holmlund

Arlanda utrymdes efter hot mot flygplan

Uppdaterad
Publicerad

Delar av terminal 5 på Arlanda utrymdes under måndagen efter ett misstänkt olaga hot.

– Vi har utrymt delar av terminal 5 med anledning av ett olaga hot som riktats mot ett flygplan. Det här flygplanet är tomt, sa polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till TT.

Larmet kom in vid 11.30-tiden. Polisen vill inte gå in på vad det misstänkta hotet bestått i, men enligt Swedavia evakuerades gate 1-10 i terminal 5.

– Vi förbereder för att kunna undersöka det här flygplanet och kontrollerar att delarna som vi har spärrat av är tomma på människor, sa Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson tidigare på måndagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De som köar för att checka in bagage får köa länge berättar Jim. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Avspärrningarna hävs

Strax efter kl 15 meddelande Swedavia att alla avspärrningar vid terminal 5 hävts. Flygtrafiken ska inte ha påverkats av händelsen och inga personer ska vara skadade.

– Säkerhetshändelsen är avslutad. Personal och resenärer får återvända och vi återtar verksamheten i terminal 5, säger Ellen Laurin, presskommunikatör på Swedavia.

Polisen har ingen misstänkt i ärendet. På grund av förundersökningssekretess kommenterar polisen inte några detaljer kring hotet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.