Foto: Claudio Bresciani / TT

Terrorns offer hedras i Stadshusparken

Uppdaterad
Publicerad

Fredagens terrordåd på Drottninggatan krävde fyra människoliv och 16 personer skadades. I dag håller Stockholms stad sin officiella ceremoni för att hedra offren. SVT Nyheter sänder direkt från Stadshusparken klockan 11.30.

Läs mer: Följ minnesceremonin live

Det är i samband med den nationella tysta minuten klockan 12 som Stockholms stad ordnar sin ceremoni i Stadshusparken.

Terrordådet i Stockholm

– Vi kommer att hålla den tysta minut som statsministern har utlyst. Det kommer att vara representanter från det offentliga Sverige på plats och Arméns musikkår står för musiken, säger Anna Klynning, kommunikationschef vid stadsledningskontoret.

Bland talarna finns finansborgarrådet Karin Wanngård (S), finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) och statsminister Stefan Löfven (S). Även kungaparet deltar i ceremonin.

Mellan 100 och 150 personer väntas samlas i Stadshusparken. Till skillnad från söndagens kärleksmanifestation på Sergels torg är ceremonin inte öppen för allmänheten.

SVT Nyheter sänder direkt från Stadshusparken med start klockan 11.30. Programledare är Katarina Sandström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet