Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Therese Alshammar: ”Jag tror att det kommer bidra till att många fler idrottar” Foto: Lisa Liljefors/SVT

Therese Alshammar vill ha OS i Stockholm 2030

Publicerad

Att få Olympiska spelen till Stockholm har nästan blivit en evighetsfråga. Och den är långt ifrån över. En som definitivt är positiv till idén är OS-medaljören Therese Alshammar från Sundbyberg.

Under fredagen höll Stockholms handelskammare ett seminarium där ett eventuellt OS i Stockholm ännu en gång diskuterades. Nu handlar det om vinter-OS 2030.

Sveriges olympiska kommitté , SOK, presenterade en rapport de beställt från WSP. Där räknar de med miljardvinst till Sverige om vinter-OS genomförs.

– Enligt SOK behövs inga nya anläggningar och det är just nya anläggningar som drar iväg när det gäller kostnader, säger Karin Emanuelli, näringspolitisk expert Stockholms handelskammare. 

Therese Alshammar som var på plats tror att OS skulle betyda mycket för Stockholm och svenskars idrottande.

Hör mer i videon ovan.

Stockholm och os

Svenska olympiska kommittén har flera gånger försökt få OS till Sverige, bland annat till Stockholm, men man har inte lyckats.

Stockholm förlorade vinter-OS 2026 och sommar-OS 2004. Man tänkte ansöka också till vinter-OS 2022 men då hoppade Stockholms stad av innan ansökan var inne.

Nu arbetar SOK med processen att ansöka om vinter-OS 2030 till Stockholm.

Olympiska spelen hölls i Stockholm 1912.

Källa: sok.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.