Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Tim berätta hur det gick till när han blev biten och hur han känner för hundar nu. Foto: SVT

Tim, 10, attackerades av hund: ”Chockad och rädd”

Uppdaterad
Publicerad

När 10-årige Tim Redbark Salling var på väg hem från skolan i Stockholm för några veckor sedan blev han attackerad och biten av en hund. Hunden var kopplad men lyckades ändå komma åt Tims arm.

– Jag var inte alls rädd för hundar innan det hände. Nu är jag ju mycket försiktigare liksom, säger Tim när Lilla Aktuellt träffar honom.

Som tur var befann sig Tims pappa i närheten och polis tillkallades. Hunden omhändertogs men efter att den undersökts och bedömts vara ofarlig fick den komma tillbaka till sin ägare.

Kritik mot myndigheternas arbete med hundattacker

Nyligen riktades kritik mot både polisen och länsstyrelsen i en utredning som visar att arbetet mot farliga hundar brister.

Farliga hundar

Det handlar bland annat om att det saknas rutiner för handläggningen och att det är relativt få beslut som leder till konsekvenser för hundägaren. Samarbetet mellan de två myndigheterna behöver också bli bättre.

Inget riksdagsparti vill förbjuda hundraser

I Danmark och Norge har vissa hundraser, som kan anses bli farliga, förbjudits. I dagsläget är det inget av de svenska riksdagspartierna som helt ställer sig bakom ett förbud.

Här kan du se hela Lilla Aktuells inslag om Tim och hundattackerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Farliga hundar

Mer i ämnet