Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klaratunneln stängdes av i flera timmar under lördagen efter att en lastbil fastnat vid infarten från Sveavägen. Här ser du bilder från bärgningsarbetet. Foto: Pia Heick

Långa köer efter olyckor i Klaratunneln och Fredhällstunneln

Uppdaterad
Publicerad

Fem fordon krockade på lördagsmorgonen i Fredhällstunneln. Olyckan orsakade långa köer på Essingeleden i norrgående rikting. Även Klaratunneln var avstängd under flera timmar, eftersom en lastbil kört fast vid infarten från Sveavägen.

I Fredhällstunneln stängdes samtliga körfält av strax efter klockan 10 på lördagsförmiddagen, vilket orsakade långa köer på Essingeleden i norrgående riktning.

– Trafiken började släppas på igen i två körfält vid 11-tiden, men det var fortfarande långa köer eftersom hastigheten genom tunneln var reducerad, säger Ola Österling som är presstaleperson vid Stockholmspolisen.

Klaratunneln blockerad

Även Klaratunneln var avstängd under flera timmar efter att en lastbil fastnat i tunnelmynningen på Sveavägen. Bärgningsarbetet tog flera timmar.

– Lastbilen var för hög och kilade fast sig. Olyckan orsakade köer på Centralbron, vilket påverkade de som skulle åka in och julhandla i city, säger Ola Österling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.