Norviks hamn öppnar i maj, men handelskammaren varnar att det kan bli trångt på Södertörns vägar. Foto: Stockholms hamnar

Trångt på Södertörns vägar när Norviks hamn öppnar

Uppdaterad
Publicerad

I maj öppnar den nya gigantiska containerhamnen Norvik i Nynäshamn, men trots att hamnen snart är klar så är vägarna dit inte tillräckliga menar bland annat Stockholms handelskammare.

Under måndagen höll Stockholms handelskammare ett seminarium om vad nya hamnen innebär för Stockholms näringsliv och en allmän åsikt var att hamnen behövs, men många varnar för att det kommer att bli trångt på Södertörns vägar. Hör mer i videon ovan.

Kajområdet stort som Gamla stan

Stockholm Norvik hamn utanför Nynäshamn ska öppna i maj 2020. Den är en containerterminal anpassad för att kunna ta emot de största fartygen i Östersjön. Det byggs även en järnväg i anslutning till hamnen.

Norvik, som får ett kajområde som är lika stort som Gamla stan, kommer att serva hela Mälardalsregionen med gods. När Norvik invigs, flyttar en stor del av Stockholms godstransporter från Frihamnen i innerstaden till Nynäshamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Containerhamnen i Norvik

Mer i ämnet