Foto: Claudio Bresciani / TT

Köer på Valhallavägen trots Norra länken

Uppdaterad
Publicerad

Trafiken på Valhallavägen skulle halveras när Norra länken öppnade, men endast vart femte fordon försvann på gatans mest trafikerade del.

Enligt Trafikverkets beräkningar skulle Norra länkens öppnande halvera trafiken på Valhallavägen. Men effekten blev inte som planerad.

Stockholms stads mätningar precis efter tunnelns invigning i november visar att 23 procent färre fordon körde på den tungt trafikerade Valhallavägen. På den mest trafikerade sträckan försvann bara en femtedel av trafiken, skriver tidningen Mitt i.

Det beror bland annat på att beräkningarna om en halvering av trafiken är gjorda på 90-talet, och att det sedan dess skett en stor inflyttning, säger projektledaren för Norra länken, Lars Lilja till tidningen.

Enligt Trafikverket har dock den totala tunneltrafiken ökat med 15.000 bilar per dygn sedan i mars, då man öppnade en ny etapp mot Essingeleden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer