Efter kidnappningsförsöket – häktas för försök till rån

Uppdaterad
Publicerad

De tre män som greps under natten till onsdag efter ett misstänkt kidnappningsförsök i Alvik har under fredagen häktats för försök till rån.

Under natten mot onsdag rapporterade vittnen till polisen om tre män som rest en stege mot en balkong. Männen greps strax efter händelsen och kunde under fredagen begäras häktade. Enligt polisen ska de haft pistolliknande vapen och saker att surra fast offren med sig.

Till en början begärdes de häktade på sannolika skäl för försök till människorrov men efter häktningsförhandlingarna är de nu häktade för försök till rån.

– Domstolen har bedömt att det nu går att visa att de är misstänkta för försökt till rån, de hålls frihetsberövade på grund av kollusionsfara, säger Veronika Gabrielsson, åklagare.

Kollusionsfara innebär att det finns en risk för att de misstänkta personerna kan förstöra utredningen genom att exempelvis undanröja bevis eller prata ihop sig med varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.