Tre personer plockades upp ur vattnet och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Under fredagskvällen meddelade polisen att två av dem avlidit. Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Två döda i dykolycka på Värmdö

Uppdaterad
Publicerad

Två dykare, en kvinna och en man, har omkommit i en olycka på Värmdö öster om Stockholm under eftermiddagen. Det uppger polisen.

Även en tredje person fördes till sjukhus.

Brandförsvaret har haft tre brandstationer på plats med fem fordon. Dessutom deltog Kustbevakningen, polisen, Sjöräddningssällskapet och Sjöfartsverket i räddnings- och sökinsatsen med båtar, helikoptrar och dykare.

Tre personer plockades upp ur vattnet och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Under fredagskvällen meddelade polisen att två av dem avlidit.

– Det var en ganska kort insats. I det här fallet fick vi upp dykarna relativt snabbt och därefter avbröt vi räddningsinsatsen. När det inte handlar om att rädda liv är vår insats över och vi lämnar över till polisen, säger Johan Wahlström, presstalesperson på Sjöfartsverket.

Dykutrustning undersöks

En förundersökning om vållande till annans död har inletts. Ingen person är i nuläget misstänkt.

– Man har tagit dykutrustningen och dykdatorer i beslag för kunna utröna vad det är som har orsakat den här olyckan. Man kommer även förhöra den tredje personen när han är i fysisk status för det, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

De omkomnas anhöriga har underrättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.