Tre personer har häktats vid Attunda tingsrätt misstänkta för olika grader av narkotikabrott efter ett gigantiskt narkotikabeslag. Foto: Henrik Montgomery/TT

Tre häktade efter stora narkotikabeslaget

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags beslagtog Tullverkets kriminalavdelning ett halvt ton narkotika av olika sorters. Nu har tre personer häktats. Det rör sig om en kvinna och en man i 50-årsåldern, samt en man i 30-årsåldern.

Tullverket hade bedrivit spaningar på de tre sedan i september och i tisdags slog man till, tillsammans med Polisen. Ett halvt ton narkotika av olika sorter hittades på flera adresser i Danderyd och Kungsängen, bland annat hemma hos en av de misstänkta, och tre personer greps.

Under fredagen häktades alla tre vid Attunda tingsrätt. De två männen är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott och kvinnan för narkotikabrott. Synnerligen grovt narkotikabrott kan ge upp till 10 års fängelse.

– En av dem var ostraffad sedan tidigare, säger kammaråklagare Anna Stråth.

Kvinnan samt en av männen är i femtioårsåldern medan den andre mannen är i trettioårsåldern. Alla tre är bosatta i Stockholms län på olika adresser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.