Polisen har spärrat av platsen för utredningen. Foto: Blåljusbilder

Tre allvarligt stickskadade i norra Stockholm – fem gripna

Uppdaterad
Publicerad

Tre män har förts till sjukhus efter att ha anträffats stickskadade utanför en restaurang i ett industriområde i Kista. Skadorna för de drabbade bedöms som allvarliga. Fem personer har anhållits, misstänkta för mordförsök.

Polis och ambulans larmades vid 04.56 på lördagsmorgonen till ett industriområde i Kista i Stockholm. Utanför en restaurang anträffades de tre männen, alla med stickskador.

– De har förts till sjukhus och vårdas för allvarliga skador i olika grad, säger Per Fahlström, presstalesperson Stockholmspolisen.

På söndagen kunde polisen berätta att skadorna inte längre är livshotande.

Polisen uppger att en insats pågår för att hitta en eller flera gärningspersoner. Vid 08-tiden på lördagen hade fem personer gripits, uppger Per Fahlström. 11.45 meddelar polisen att de gripna är mellan 20 och 25 år gamla, och att de nu är annhållna misstänkta för mordförsök.

Ännu oklart vad som har hänt

– Vi försöker kartlägga motivbilden genom förhör. Bilden börjar klarna men det är ytterligare utredningsinsatser som behöver göras, så det för tidigt att säga något om det, säger Per Fahlström.

En teknisk utredning pågår och brottsplatsen är avspärrad. Polisen jobbar också med att lokalisera kameror som kan ha filmat händelsen. Det är fortfarande inte klarlagt vilken typ av vapen som det rörde sig om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.