Tre personer skadades efter en skottlossning mot en pizzeria i Upplands Väsby under fredagskvällen. Foto: Utryckning Uppsala

Ännu ingen gripen efter vid skottlossning i Upplands Väsby

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer skadades vid en skottlossning i Upplands Väsby, norr om Stockholm under fredagskvällen. Skotten avlossades mot en byggnad där en restaurang finns.

– Vi har arbetat där under natten och fortsatt knacka dörr, men ännu är ingen frihetsberövad, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

En av de skadade har förts till sjukhus med ambulans med lindriga skador. De andra omhändertas på plats, berättar polisens presstalesperson Towe Hägg. Skadeläget är oklart.

Nedbrunnen moped funnen

– Det finns en uppgift om att gärningspersonen eller personerna lämnat platsen på ett tvåhjuligt motorfordon. En moped har hittats nedbrunnen i närheten, vi får undersöka och se om den är kopplad till det här, säger Towe Hägg.

Polisen är på plats för att höra vittnen och har inlett en förundersökning angående försök till mord samt grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.